Pozdravljeni, niste še prijavljeni!
Za prijavo kliknite Prijava.
Vsebina košarice
Košarica je prazna!
Skupaj: 0,00 €
BlinkitArt Palo Santo eterično olje

BlinkitArt Palo Santo eterično olje

To redko 100% čisto Palo Santo eterično olje, Bursera graveolens, je destilirano v majhnih količinah iz trajnostno pridelanega lesa iz Peruja ob pacifiški obali. Ima nežno citrus aromo z osnovnimi notami, ki spominja na kadilo tamjan, ki je njegov najbližji sorodnik. Les in olje imata terapevtske koristi, ki se uporablja v tradicionalni etnobotanični medicini v Andih.

Drevo Palo Santo izvira iz suhih tropskih gozdov na obali Južne Amerike: Peru in Ekvador. Palo Santo olje je koncentrirano in shranjeno v notranjosti drevesnega debla. Traja do 10 let, da drevo ustvari olje in se skoncentrira v njegovem deblu. Samo drevesne veje, ki naravno padejo na tla so uporabljene za pripravo tega olja. Povprečna življenjska doba drevesa Palo Santo je od 80 do 90 let.

Domorodni ljudje v Ekvadorju so povečini uporabljali to Palo Santo večinoma, da so zaščitili sebe pred komarji in insekti, kot tudi v starodavnih ritualih, kjer so šamani uporabili to olje, da so očistili slabe energije iz teles. Ravno tako so ga uporabljali kot eterično olje in da so odišavili svoj dom.
Uporaba: v aromaterapiji je Palo Santo eterično olje smatrano, da deluje antiseptično, protivnetno in antibakterijsko. Lahko je uporabljen kot sredstvo pri lajšanju in zdravljenju bronhialnega kašelja, prehlada, gripe, težav s sinusi, alergij, astme. Ravno tako ima odlične absorpcijske lastnosti in je uporabljen pri masažnih terapijah za sproščanje bolečine in vnetja mišic in sklepov, ter regenerira kožna stanja, poskrbi za zdravo prehrano kože, zdravljenje in elastičnost.

Palo santo eterično olje ustvarja stanja mirnosti in relaksacije in je blagodejen ter učinkovit pri meditaciji, koncentraciji in pri razvijanju ustvarjalnosti in učenju ter krepi spomin. V spiritualni aromaterapiji je lahko uporabljen kot pripomoček za sproščanje negativne energije in za očiščenje in prečiščenje spirita in osvoboditev duha.

Odpravlja stres, žalost, slabo voljo, glavobole, paniko in vznemirjenost ter tesnobo. Način uporabe: daj nekaj kapljic eteričnega olja, razredčeno 3 – 1, na srčno čakro v sredini prsnega koša, pod nos, na sence glave, na zadnji del glave – 3x na dan – ter na podplate pred spanjem.

Za povečano meditacijo in relaksacijo: nekaj kapljic eteričnega olja v destilirano vodo in posprejati prostor in svoje svetlobno energijsko polje.
Tradicionalna uporaba proti komarjem in drugim insektom: daj nekaj kapljic eteričnega olja, razredčenega 3 – 1, na izpostavljeno kožo ali daj nekaj kapljic v destilirano vodo in daj v razpršilo.

Za zdravljenje prehlada, kašlja, astme in alergij: nekaj kapljic eteričnega olja, 3 – 1, na predel prsnega koša, pod nos, na sence, na zadnji del hrbta – 3x na dan – na podplate pred spanjem.

Zdravljenje luskavice, aken, ran in brazgotin: nekaj kapljic eteričnega olja, 3 – 1, na prizadeta dela, da se vpije v kožo, 3x na dan.

Zdravljenje artiritisa, bolečin vratu in mišičnih krčev: samo kadar je bolečina, daj nekaj kapljic eteričnega olja, 3 -1, direktno na točko bolečine in masiraj dokler se olje ne vpije – 3x na dan – potem zaščiti preden z rdečo prevezo, saj rdeča povečuje tvojo telesno energijo.

Aroma: močna

Se meša dobro z: cedro, sandalovino in drugimi lesnimi olji

Iz: Peru, Južna Amerika

Opozorilo: Lahko razdraži kožo. Ni za notranjo uporabo. Nosečnicam odsvetujemo.

Več o eteričnem olju si lahko preberete na www.palo-santo.si.
Novo
Cena s popustom: 60,00 € Redna cena: 70,00 € Neto: 5 ml Šifra artikla: DISAVE-OLJE-4 Na zalogi: NE (rok dobave 30 dni)
Količina: