Pozdravljeni, niste še prijavljeni!
Za prijavo kliknite Prijava.
Vsebina košarice
Košarica je prazna!
Skupaj: 0,00 €
Ognjičevo mazilo

Ognjičevo mazilo

Calendula officinalis

Ognjič zavzema med domačimi zelišči zelo pomembno mesto. Po domače ga imenujemo tudi babji prstanec, meseček, primožek, sončnica, ringelca, ognjec ali ojglč. Prištevamo ga k rastlinam ki pomagajo pri rakastih ali raku podobnih tvorbah, pri celjenju ran, vnetjih in okužbah. Zaradi naštetih lastnosti spada med vulnearike. Ognjič najdemo na vrtovih ter tudi samoraslega na peščenih plazovih na podeželju. V ljudskem zdravilstvu nabirajo in uporabljajo cvetje, stebla in listje ognjiča že od nekdaj, saj stari zapiski pričajo, da so ga kot okrasje in zdravilo uporabljali že v 11. stoletju. Mazilo narejeno iz cvetov ognjiča najdemo tudi med pripravki olimske lekarne, ki je opisano kot zelo učinkovito pri zdravljenju ran, okužbah, vnetjih, gnojnih čirih, opeklinah, pri vnetju žrelne sluznice, pri glivičnih obolenjih na rokah, nogah in spolovilih.
Cena: 8,00 € Neto: 1 kom Šifra artikla: OGNJICEVOMAZILO Na zalogi: DA
Količina:
Podrobnosti OGNJIČEVO MAZILO enkratno lajša tegobe pri hemoroidih, omejuje težave in blaži luskavico, čudovito pomaga pri krčnih žilah, celi pooperativne rane in vse vrste opeklin. Če imaste težave z glivičnim obolenjem nog (stopal) je ognjičevo mazilo enkratno sredstvo, da se nadloge v najkrajšem času znebite, prav tako vam bo mazilo ozdravilo vneto nožnico ali danko. Ognjičevo mazilo izredno dobro odpravlja razne lišaje na koži, garje, izrastke in kraste (tudi v nosnicah!). Ognjičevo mazilo lahko uporabljamo tudi notranje pomešanega v čaj ali zaužijemo žličko hladnega mazila pri zdravljenju želodčnih težav in prebavnega trakta, pri krčih in čirih, pri vnetjih debelega črevesa, vodenici in krvi v seču, odlično pospešuje izločanje bakterij.

O zdravilnih učinkih te čudovite rožice so se prepričali že naši predniki, naše ome, dedki in mame… Želimo, da se o tem prepričate tudi vi in zagotovo boste navdušeni in zadovoljni z rezultati po uporabi ognjiča. Vsekakor je tudi to zadovoljstvo, da lahko pomagaš drugemu- pomoči potrebnemu, mu olajšaš težave in nadloge, ki nam nemalokrat grenijo življenje, zatorej povejte o ognjiču tudi svojim najbljižjim, prijateljem, znancem in sosedom. Veseli boste njihovega navdušenja in nepopisnega zadovoljstva. Mnogi med nami še za zdravilne lastnosti ognjiča niso slišali, pa čeprav rase na sosedovem vrtu, zato jih seznanite o tem, da bodo ognjič uporabljali in cenili tudi naši zanamci.